Windows 11 24H2 nieuwe functies en wijzigingen

Hier kan je terecht voor ——> Vannalles en nog wat...
Gebruikersavatar
SpIdErPiGgY
Beheerder
Beheerder
Associate
Associate
Berichten: 42
Geregistreerd sinds: 7 maanden
Locatie: Erpe-Mere, Aalst, BE

Windows 11 24H2 nieuwe functies en wijzigingen

Bericht door SpIdErPiGgY »

Afbeelding

Windows 11 24H2 (update 2024) is de volgende versie waarvan Microsoft heeft bevestigd dat deze in de tweede helft van 2024 zal verschijnen , en in deze handleiding laat ik u de nieuwe functies en wijzigingen zien die naar verwachting in de volgende functie-update zullen worden uitgerold.

Hoewel de details van versie 24H2 nog onbekend zijn, is het bekend dat het bedrijf zich sterk zal concentreren op het blijven integreren van AI in Windows 11 , inclusief het verbeteren van Copilot in het hele systeem en in de apps en het introduceren van nieuwe functies, zoals Voice Clarity, Super Resolution en Speak. voor mij.

De feature-update zal ook niet-AI-verbeteringen bevatten, zoals de nieuwe Energy Saver-modus, Windows Protected Print Mode, de toevoeging van de Linux Sudo-opdracht, nieuwe testtools voor de geluidsinstellingen en verschillende verbeteringen voor bestaande functies.

Verwacht wordt dat het bedrijf de ontwikkeling rond april zal voltooien, met een eerste release in de zomer voor nieuwe ARM-gebaseerde apparaten, maar het zal een gedeeltelijke release zijn. In plaats daarvan bevat het alleen de kernfuncties en wijzigingen die nodig zijn om deze apparaten op de markt te brengen. Vervolgens zal Microsoft de officiële releasedatum voor Windows 11 24H2 bekendmaken, die ergens in oktober zou kunnen zijn.

Net als bij andere releases wordt verwacht dat versie 24H2 een gratis upgrade is voor compatibele Windows 11- en 10-apparaten. Omdat dit een aanzienlijke vernieuwing is, is herinstallatie vereist.

Zodra de functie-update klaar is, krijgt u een melding dat u de nieuwe versie handmatig moet downloaden via ‘Windows Update’. Als u een ‘zoeker’ bent, kunt u de upgrade afdwingen door ‘Ontvang de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn’ in te schakelen en op de knop ‘Controleren op updates’ in Instellingen te klikken, en vervolgens op ‘Downloaden en installeren’. knop.

Als alternatief kunt u de nieuwe versie installeren met behulp van een USB-installatiemedium of een ISO-bestand om een ​​interne upgrade of schone installatie uit te voeren . Bovendien kunt u de Installatieassistent gebruiken om te upgraden.

Wat is er nieuw in Windows 11 24H2

Dit zijn de nieuwe functies die naar verwachting zullen verschijnen met de release van Windows 11 24H2.

Copiloot (AI)

Windows 11 24H2 bevat nu een bijgewerkte versie van Copilot met een nieuw actiecontextmenu dat dynamisch verschillende acties weergeeft, afhankelijk van de inhoud die naar het klembord is gekopieerd. (Wanneer u een kopieeractie uitvoert, produceert de knop “Copiloot” een animatie, zodat u weet dat de acties beschikbaar zijn.)

Wanneer u bijvoorbeeld tekst naar het klembord kopieert, worden in het menu specifieke acties weergegeven, zoals ‘ Verzenden naar Copilot’, ‘Samenvatten’ en ‘Uitleggen’.

Afbeelding

Wanneer u een afbeelding kopieert, bevat het actiemenu de opties ‘Verzenden naar Copilot’, ‘Uitleggen’ en ‘Afbeelding bewerken’.

Je kunt ook een afbeelding naar de knop slepen om het chatbotpaneel te openen, de afbeelding vervolgens in het vak neerzetten en de prompt opstellen om de zoekopdracht uit te voeren.

Deze functie-update opent het Copilot-paneel ook automatisch op apparaten met 27-inch of grotere beeldschermen.

U kunt deze optie altijd uitschakelen via Instellingen > Personalisatie > Copilot en de tuimelschakelaar ‘Copilot openen wanneer Windows start’ uitschakelen.

Afbeelding

Sudo voor Windows 11

Microsoft voegt de opdracht ‘sudo’ toe aan Windows 11, een functie die sinds de jaren tachtig beschikbaar is op Unix-gebaseerde besturingssystemen (zoals Linux en macOS) .

Sudo (superuser do) is een opdracht waarmee u programma’s met verhoogde bevoegdheden kunt uitvoeren zonder de Windows Terminal als beheerder uit te voeren.

Met deze opdracht kunt u veel bewerkingen uitvoeren, zoals het verwijderen van een beveiligd bestand, het aanroepen van verhoogde opdrachten en het openen van een nieuwe terminal om welke taak dan ook uit te voeren.

U moet de optie handmatig inschakelen via Instellingen > Systeem > Voor ontwikkelaars en de instelling “Sudo inschakelen” inschakelen.

Afbeelding

Sudo heeft drie verschillende modi:

In een nieuw venster: Voert de terminal uit met verhoogde rechten.
Met invoer uitgeschakeld: voert de terminal inline uit als beheerder met standaardinvoer gesloten in het venster waarin u de verhoging hebt uitgevoerd. Het zal ook de interactie met het verhoogde proces blokkeren.
Inline: Met de terminal kunt u administratieve taken binnen hetzelfde venster uitvoeren, vergelijkbaar met de ervaring in Linux en macOS.

Het is ook mogelijk om Sudo in of uit te schakelen en de modus te wijzigen met de
sudo config --enable normalopdracht. De normal
optie betekent ‘Inline’, maar u kunt de optie wijzigen in
forceNewWindow
de modus ‘In een nieuw venster’ of de
disableInput
modus ‘Met invoer uitgeschakeld’ .

Zodra u de functie hebt ingeschakeld, kunt u verhoogde opdrachten uitvoeren in een normale terminal voor de opdrachtprompt of PowerShell, bijvoorbeeld
sudo del mytextfile.txt

Meer info @ bron: https://thewindowsclub.blog/nl/windows- ... es-so-far/
Gebruikersavatar
faroud
Sponsor
Sponsor
Shoplifter
Shoplifter
Berichten: 17
Geregistreerd sinds: 6 maanden

Re: Windows 11 24H2 nieuwe functies en wijzigingen

Bericht door faroud »

De sudo terminal lijkt me niet geschikt voor beginnende gebruikers of personen zonder kennis hiervan.Indien ze dit toch willen gaan doen raad ik hun tenstelligste een backup aan, ook voor de opdrachtporompt en powershell.
Gebruikersavatar
SpIdErPiGgY
Beheerder
Beheerder
Associate
Associate
Berichten: 42
Geregistreerd sinds: 7 maanden
Locatie: Erpe-Mere, Aalst, BE

Re: Windows 11 24H2 nieuwe functies en wijzigingen

Bericht door SpIdErPiGgY »

Is maar een optie. Ik gebruik deze versie nu 2 weken, en heb dit nog niet getest. Is helemaal niet nodig om deze te gebruiken. Net zoals die "copilot". Die kan je volledig uitschakelen of gewoon niet gebruiken...